מתכון לקציצות דגים ברוטב מרוקאי חריף

הלנה בן חמו

מתכון לקציצות דגים מעלפות – מאת הלנה בן חמו

 

המרכיבים-

1 קג מרלוזה או טונה או כל דג שאוהבים(אפשר גם דגים טריים)

1/2 קג דג נסיכת הנילוס

כוסברה

פטרוזיליה

כרפס

בצל

6-8 שיני שום כתוש

מלח

שמן

מרק עוף

2 ביצים

3 כפות פירורי לחם

לרוטב החריף-

גמבה גדולה פרוסה

פלפל חריף

קופסא חומוס מבושל

2 עגבניות

קופסה עגבניות מרוסקות

הרבה שיני שום 10 לפחות

תבלינים

פפריקה חריפה ,מתוקה

כורכום

כמון

מתכון לקציצות דגים ברוטב מרוקאי חריף

ההכנה –

לנקות ולהשרות את הדגים עם חומץ או לימון ומלח.

לשטוף ולטחון עם כוסברה כרפס, פטרוזיליה ,בצל ושום .

לתיבול מלח, שמן, מרק עוף פרווה ,

2 ביצים ו 3 כפות פירורי לחם או לחם ישן מושרה.

לערבב את הכל יחד לתת מנוחה.

בינתיים להכין הסיר- לחמם שמן

להוסיף גמבה, פלפל חריף , שתי עגבניות חתוכות או קופסא של עגבניות חתוכות , ושיני שום שלמות או פרוסות ,להקפיץ היטב .

להוסיף את התבלינים ,החומוס ומעט מים ולתת לרוטב לרתוח.

ולהכין קציצות בכדורים, ולסדר בסיר .לאחר רתיחה טובה להנמיך את הלהבה ולנענע את הסיר מידי פעם . 20-30 דקות.

אפשר להוסיף כף רסק עגבניות ולעטר בכוסברה קצוצה בהצלחה הלנה בן חמו

2 תגובות

  1. איזה דג אפשר לקחת במקום נסיכת הנילוס? האם לטחון הכוונה במכונת בשר או בסכין לחתוך גס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *