פרגיות ממולאות – סיר חגיגי ומרשים

סיון אוחיון אברגיל

וואו איזה סיר מהמם ! פרגיות ממולאות מאת סיוון אוחיון אברג'יל

 

 

המרכיבים-

קילו פרגיות גדולות

למשרה – מעט רוטב טריאקי וכף סילאן

תערובת המילוי-

400 גר' בשר טחון

בצל קצוץ

רבע צרור כוסברה

רבע פטרוזיליה

גזר מגורד

חצי כוס אורז לא מבושל

ביצה

2 שיני שום כתושות

מעט שמן

כף מרק עוף

מלח

פלפל שחור

כורכום

פפריקה

אגוז מוסקט

מעט כמון

ראס אלחנות

קינמון

גמבה קצוצה

חופן צנוברים

קופסה פטריות טרי קצוץ

לרוטב-

3 בצלים

כף סוכר חום

קופסה פטריות

כורכום

מרק עוף

מלח,פלפל

כף טריאקי

קינמון מעט

2 כפות סילאן

פרגיות ממולאות – סיר חגיגי ומרשים

ההכנה –

של המילוי-

מערבבים את הבשר עם כל התבלינים

מטגנים במחבת את הגמבה עם הפטריות הקצוצות

מוסיפים הבשר לפורר. להוריד מהאש.

ואז מוסיפים ביצה, את הגזר והאורז.

מערבבים וזו תערובת המילוי.

משרים את הפרגיות במשרה טריאקי.

לוקחים מהמילוי מניחים בקצה הפרגית ומגלגלים.

מכינים רוטב בסיר רחב –

מטגנים בצלים, מוסיפים סוכר חום פטריות ותבלנים ומעט מים

לאחר רתיחה מוסיפים את הפרגיות הממולאות כאשר צד הסגירה כלפי מטה ומבשלים על להבה גבוהה בינונית תחילה.

לא נוגעים בהם עד שיתייצבו ויתקשו מעט.

לאחר מכן מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד להצטמצמות הרוטב.

אני בשלב זה מכניסה לתנור עם מכסה תוך כדי השקיית הפרגיות מידי פעם ברוטב.

בערך שעה.

יוצא מעדן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *