לחמניות בית ספר רכות וטעימות

בתאל חמו לבסאי
מתכון ללחמניות מאת –בתאל חמו לבסאי
שיטה שאני מאמצת מאמא שלי
המרכיבים –
קילו קמח
שקית אבקת אפייה
3 כפות ששמרים
3 כפות סוכר
4 כוסות חד פעמי קר מים
כף מלח
4 כפות שמן

לחמניות בית ספר רכות וטעימות

ההכנה –
לוקחת 2 קערות (קטנה וגדולה)
בקערה הקטנה אני שמה
כוס קמח 1, חד פעמי שתיה חמה .
1 שקית אבקת אפיה
3 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
מערבבת את הכל על יבש
מוסיפה לקערה 4 כוסות חד פעמי שתיה קרה מים פושרים ומערבבת.
כשהשמרים נפתחים ועולות בועות מהקערה הקטנה סימן שזה טוב.
בקערה הגדולה שמים את שאר שקית הקמח
וכף מלח
לאחר שהקערה הקטנה מוכנה לשפוך את כל התערובת לקערה הגדולה ולהוסיף 4 כפות שמן
לערבב הכל יחד ולהוסיף עוד חצי כוס מים בערך לפי העין. אפשר למיקסר.
לאחר שמקבלים בצק אחיד ומעט דביק
לשמן את הכדור שוב ולתת לו לתפוח בערך עד שמכפיל את הנפח
ואז כשמכפיל ללוש בעדינות רק להוריד את הנפח ולתת לו לתפוח פעם שניה עד שמכפיל שוב נפח
לאחר מכן לחלק ל 14 כדורים
וליצור לחמניות
לחמם מראש תנור על 180 מעלות (לא טורבו)
זמן אפייה בערך 25 דק' עד להזהבת הלחמניות לא השחמה כדיי שיישארו רכות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *