עגבניות ירוקות כבושות

צילום – אבי ברקו
עגבניות כבושות ירוקות מתכון רומני – מאת אבי ברקו 
המרכיבים-
2 ק"ג עגבניות ירוקות או אדומות אבל קשות
1 חבילת שמיר
מלח
1 ראש שום גדול פרוס
4-5 גבעולי סלרי
5 עלי דפנה
10 גרגרי פלפל אנגלי
1 או 2 פלפל חריף טרי פרוס לטבעות עבות
3 גזרים פרוסים לטבעות דקות
1 כוס חומץ
מים
צנצנת כבישה מעוקרת (עברה שטיפה במים רותחים )

עגבניות ירוקות כבושות

ההכנה-
שוטפים את העגבניות ,השמיר,גבעולי הסלרי חורצים בסכין את בסיס העגבניות בצורת x.
מסדרים שכבה בתחתית הצנצנת של כל מרכיבי הכבישה ומעליהם חצי מכמות העגבניות ,
ושוב שיכבה נוספת באותה השיטה, בקערה מוזגים כ 2 ליטר מים (4 כוסות)
ומערבבים עד להמסה 8 כפיות מלח גדושות (היחס הוא 1 כוס ל 1 כפית מלח ) ואת החומץ,
וממלאים את הצנצנת במים המליחים עד תומה וסוגרים הייטב מוודאים שגומית האטימה של הצנצנת תקינה ולא יבשה וסדוקה
מעמידים בצד ל 7-10 ימים בחורף/5-7 ימים בקיץ ,
לאחר מכן להעביר למקרר בנוזלי הכבישה.
בהצלחה ובתיאבון

עגבניות ירוקות כבושות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *