חציל ממולא בשר – מנה חגיגית מהממת

 

מלי מאירוב

סירות חצילים ממולאות מתכון מאת מלי מאירוב האלופה 

המרכיבים-

3 חצילים

שמן זית

בצל

חצי פלפל חריף

2 שיני שום

חצי קילו בשר טחון

כף רסק עגבניות

פלפל שחור

מלח

פפריקה מתוקה

צ'ילי גרוס

חצי צרור פטרוזיליה

400 גרם עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק

כוס מים

ההכנה –

3 חצילים נדקור עם מזלג ונכניס לתנור עד ריכוך, או לחתוך לחצי להבריש שמן זית ולשים בתנור עד ריכוך.

. וציא מהתנור ונחכה לקרור .

במחבת נטגן בצל קצוץ  וחצי פלפל חריף. שמקבל צבע נוסיף 2 שיני שום קצוץ.

לכמה שניות ערבוב שלא יישרף , נוסיף חצי קילו בשר טחון .

שהבשר מאפיר נוסיף כף רסק עגבניות .,כפית פלפל שחור.,כפית מלח, כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית צ׳ילי גרוס,חצי צרור פטרוזיליה קצוצה.

נערבב עד שאין נוזלים ונקרר.

(נחתוך כל חציל לחצי..מי שהכניס שלם)ונעשה חריצים של מרובעים כמו במנגו)

נבריש אותו עם שמן זית נשים מתערובת הבשר מעל .

בקערה נערבב 400 גרם עגבניות מרוסקות..2 כפות רסק עגבניות ..כוס מים רותחים..כפית מלח.. חצי כפית פלפל שחור.. ו 3 כפות שמן..

נניח מהרוטב בתבנית או במחבתות אישיות ואת הסירות על הרוטב..

נניח רוטב גם מעל הבשר..מי שאוהב שיפזר צנוברים קלויים..

נכניס לתנור מחומם 200 מעלות מכוסה בנייר כסף..

בערך רבע שעה..נבדוק שיש נוזלים מתחת ..

לא מדייי ונוריד את נייר הכסף לתכנית גריל לקבלת צבע בערך 5 דקות..

לפני ההגשה אפשר לפזר טחינה וסילאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *