מעמול חלבי אורגינל

 

יעל דגן

מתכון למעמול חלאבי אוריגינאל – עובר במשפחה מדור לדור מתכון מאת יעל דגן
לחמם תנור ל 200 מעלות.
המרכיבים-
הבצק:
300 גר' חמאה מומסת
3/4 כוס מים+כמה טיפות מי ורדים
1/2 כוס שמן קנולה
3.5 כוסות קמח
1.5 כוס סולת
שקית אבקת אפיה
חצי כפית מחלב
מילוי אגוזים :
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים , לא דק.
חצי כוס שומשום קלוי
כף גדולה סוכר חום
כף סילאן או דבש
חצי כפית קינמון
רבע כפית הל טחון
מילוי תמרים:
חבילה תמרים מגולענים
כוס אגוזים קצוצים חצי כפית קינמון.

מתכון למעמול חלבי אורגינל

ההכנה –
הכנת הבצק – להכניס את הרטובים למיקסר לערבל, להוסיף את היבשים ללוש במיקסר בוו גיטארה עד שהבצק אחיד.
לעטוף בניילון ולקרר כשעתיים במקרר.
הכנת המילוי אגוזים :
לחמם בסיר עם כחצי כוס מים על להבה נמוכה את התמרים לריכוך והוצאת הגידים והפטמות .
להוסיף האגוזים והקינמון לערבב ולקרר.
ליצור כדורים קטנים בידיים מעט משומנות ולהניח על נייר אפיה.
מילוי אגוזים ללא סוכר:
להחליף את הסוכר והסילאן 3 כפות ספלנדה ולהוסיף
2 חלבונים שליש כוס שקדים טחונים
אפשר להוסיף 3 כפות קוקוס שומשום.
לקרוץ חתיכת בצק ללוש על משטח מקומח לגלגל לנקניק ולחתוך חתיכות בגודל עגבניית שרי גדולה
לפתוח לכיפה בכף היד להכניס כפית מילוי או כדור תמרים
לסגור , לעצב, וליצור את המעמול בעזרת ה"מלאט"/מצבט (ניתן להשיג בשווקים הערבים).
להניח בתבנית על נייר אפייה .
להנמיך את חום התנור ל 180 ולאפות כ 18 דקות או עד שהתחתית זהובה.
לקרר היטב ולפזר אבקת סוכר.
למעמולים ללא סוכר
להשאיר טבעי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *