מאפה פילו במילוי זוקיני וגבינות

                                                                                                                                               

    Sima Eila   – מאפי פילו משגעים

אני כבר סיפרתי לכם, שאני מבשלת תוך כדי תנועה.
היום סידרתי את מגירות המקרר ובאחת מהן, ככה בפינה.שכבו להם שני זוקיני יפים
הם היו מחובקים, וכנראה מילמלו אחד לשני: היא פתחה שוב את המגירה,
אולי הפעם היא תשים לב אלינו…נורא קר פה, וכל פעם היא פותחת וסוגרת, ומשאירה אותנו לקפוא מקור.
אז הפעם שמתי לב אליהם , והוצאתי אותם..
ואז ראיתי שיש לי גם דפי פילו מצוננים, מאלה שלא מקפיאים.
מאפה תרד וגבינות הכנתי הרבה פעמים, אז מה יהיה רע אם במקום תרד, אני אשים זוקיני?
המרכבים-
בצק פילו
בצל
זוקיני קצועות
מלח פלפל שחור
אגוז מוסקט טיפונת
100 גרם גבינת פטה
100 גרם ברינזה
גבינה צהובה כמה פרוסות
ההכנה –
אידיתי בצל קצוץ במעט שמן זית, הוספתי את הזוקיני כשהוא חתוך לרצועות דקות,
הקפצתי ביחד..תיבלתי במעט מלח, פלפל שחור,
וממש קמצוץ של אגוז מוסקט…והנחתי להתקרר.
כשהתקרר, הוספתי מה שהיה לי,
גבינת פטה מפוררת כ 100 גרם,
גבינת ברינזה כ 100 גרם, וערבבתי ביחד.
לקחתי עלה פילו, חתכתי לשניים…
הברשתי קלות חצי אחד במעט שמן,
הנחתי עליו את חצי הדף השני וגם אותו הברשתי בשמן..
הנחתי בקצה כף גדושה מהמלית,
עליו חתיכה קטנה מפרוסת גבינה צהובה ,
וגילגלתי לסוג של סיגר עבה כמו אגרול.
הנחתי בתבנית, מרחתי בביצה, פיזרתי שומשום וקצח,
ואפיתי ב180 מעלות כ25 דקות..תלוי בתנור.
יצא טעים, פריך מאד, המילוי טעים מאד.
יופי של מאפה, בלי המון קלוריות…תלוי בגבינות, אפשר לשים גבינות רזות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *