פאי פירות על קרם פטיסייר

מתכון לפאי פירות מעלף שהכינה נאוה מלכה
המרכיבים-
לקלתית-
200 גרם חמאה רכה..
100 גרם אבקת סוכר..
ביצה.
קורט מלח..
2 כוסות קמח +2 כפות כוס מדידה ( 300 גרם קמח)
ההכנה –
במיקסר עם וו גיטרה להקציף חמאה וסוכר לתערובת תפוחה להוסיף ביצה מלח ואת הקמח ללוש עד לקבלת בצק..
לא ללוש יותר מידי כדי לא לפגום במרקם..לעבד בידים לשים בנילון נצמד ולמקרר שעה.
לרדד על ניר אפיה מקומח עיגול ולשים בתבנית פאי להדק לתבנית לחורר עם מזלג לשים נייר אפיה מעל הבצק ולהניח ושעועית (אפייה עיוורת)כדי שהבצק לא יתנפח..
להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד הזהבה…
לקרם פטיסייר- 
2 כוסות חלב או 500 מ"ל..
5 כפות קורנפלור..
4 חלמונים .
חצי כוס סוכר…
תמצית וניל איכותית
שמנת מתוקה +2 כפות סוכר
הכנה –
לערבב חצי כוס חלב עם הקורנפלור שלא יהיה גושים להוסיף את החלמונים ולערבב טוב..
את היתר החלב לשים בסיר עם סוכר ותמצית וניל לבשל עד רתיחה להוסיף חצי מהחלב החם לחלמונים לערבב טוב..
להחזיר את תערובת החלמונים לסיר בחזרה ולבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב מתמיד עד הסמכה .
.לכבות את הגז..
להעביר לכלי לכסות בנילון נצמד על התערובת כדי שלא יווצר קרום..
אני שמתי כל הלילה..
להקציף את הקרם במיקסר שלא יהיה גושים…
בנוסף, להקציף גם שמנת מתוקה ו2 כפות סוכר לקצפת רכה, לערבב עם הקרם פטיסייר.
למרוח את הקרם על הקלתית לעטר בפירות כיד הדימיון…
לזיגוג- ריבת משמש לרכך עם מים חמים ולזגג על הפירות שיקבלו ברק..
ובתאבון לכולם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *