מרק שעועית מעלף

Shuly Asulin Karasin
מרק שעועית מעלף
מתכון של אמא ז״ל.
אמא ז״ל היתה גאה בי עכשיו- שולי אסולין 

Shuly Asulin Karasin

המרכיבים-
קילו שעועית לבנה יבשה
חצי קילו בשר בקר עם קצת שומן חתוך לקוביות ולפזר מעט קמח רגיל
חצי כוס רסק עגבניות
12 שיני שום מקולפים
4 כפות שמן זית
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור או 1/4 כפית פלפל לבן ( אני אישית אוהבת שחור)
4 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
2 כפות כמון
רבע כוס כוסברה קצוצה
ההכנה-
לשטוף את השעועית מספר פעמים ולברור שאין אבנים
להשרות לכל הלילה עם מים רותחים בסיר נרוסטה ולכסות
לשטןף שוב ולהחזיר לסיר עם מים עד לגובה כפול ולהביא לרתיחה להנמיך את האש לבינוני ולבשל כשעה. לא לכסות את הסיר
להוסיף את השום ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה
בשלב זה לבדוק את השעועית אם התבשלה .
השיטה הכי מוצלחת בעיניי לבדוק את הרכות של השעועית היא
למעוך בין שתי האצבעות אם השעועית נמעכת בקלות ולא מתפקרת ל 2 זה סימן שהתבשלה השעועית
פה מתחילה החגיגה…
במחבת חמה לשים כף שמן זית להשחים את הבשר בכל צדדיו (
לחתןך את הבשר לקוביות בגודל של כ 4-5 סמ
לפזר על הבשר מעט קמח רגיל מספיק רק בכדי לאבק את החתיכות בשר למלח ולפלפל ואז להשחים את החתיכות במחבת.
להוסיף את הבשר לסיר השעועית ולבשל שעה נוספת על אש בינונית
ולערבב בהתמדה שלא ידבק לתחתית הסיר
להוסיף את כל התבלינים והרסק עגבניות בנוסף את שארית השמן ולבשל כ-20 דקות
בסוף הבישול להוסיף את הכוסברה ולערבב
בתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *