קולאץ' מאפה גבינה צ'כי

קולאץ' מאפה גבינה צ'כי- מקור המתכון –  Con DeLigth
הכינה באהבה – רויטל זניש 
כמות – 14 מאפים
המרכיבים-
כוס חלב
130 גרם חמאה מומסת
1 ביצה L
2 חלמונים L
3 1/2 כוסות קמח מנופה
1/3 כוס סוכר
2 1/4 כפיות שמרים יבשים
1 כפית מלח
למילוי:
3/4 כוס + כף גבינת שמנת( כ – 170 גרם)
3/4 כוס גבינת ריקוטה (כ -180 גרם)
3 כפיות סוכר
1 כף קמח.
לשטרוייזל:
3 כפות קמח
4 כפיות סוכר
15 גרם חמאה(ככף) חתוכה לחתיכות
למריחה :לציפוי)
1 ביצה מעורבבת עם 1 כף חלב
ההכנה-
מערבבים את החלב, החמאה הביצה והחלמונים בקערה .
מערבבים בקערת מיקסר את הקמח, הסוכר,
והשמרים מוסיפים את תערובת של הנוזלים לאחר ערבוב קל מוסיפים את המלח מערבבים על מהירות נמוכה כ
ללוש 10 דקות.
מכסים את הבצק עד שמכפיל את נפחו.
מערבבים מלית הגבינה לתערובת אחידה.
מערבבים ומפוררים את מצרכי השטרוייזל ומניחים בצד.
מורידים את האוויר ומתפיחים שוב
לאחר שהבצק תפח לאחר שעה מורידים את האוויר ומחלקים הבצק ל – 14 כדורים חלקים.
מכדררים ומניחים בתבנית של התנור עם נייר אפיה במרחקים גדולים ולא קרוב לשוליים של התבנית.
מכסים במגבת של המטבח עד שמכפילים את נפחם.
לאחר שהם תפחו לוקחים כוס מדידה עוטפים עם שקית אוכל סנדביצ'ון ואיתה יוצרים מעין באר(חור) במרכז הבצק.
לאחר מכן מורחים כל בצק בציפוי הביצה והחלב וממלאים כל חור בכף ממלית הגבינה.
מיישרים אץ המלית בעזרת כף ומפזרים בהקף הבצק את השטרוייזל.
אופים בתנור שחומם מראש ל – 175 מעלות מעבירים לטורבו כ – 25 דקות או עד ההזהבה .
בהצלחה ובאהבה רויטל זניש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *