דונאטס מושלמים מתכון מדוייק

 

מתכון מאת אושר פרטוק

המרכיבים –

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
סוכר וניל – 3
מלח – 1/2 כפית
2 ביצים
1/2 כוס שמן
50 גרם חמאה או מרגרינה רכה
2¾ כוס  מים – סה"כ (660 מ"ל)

שמן לטיגון

לציפוי
• סוכר
לטבילת הדונאטס לאחר הטיגון

ההכנה –

 

• לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את שאר מצרכי הבצק (להוסיף את המים בהדרגה לפי מידת הצורך עד שיתקבל בצק רך. כמות המים משתנה לפי סוג קמח וגם לפי תנאי מזג האוויר) וללוש היטב כ- 10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים.
• 2לשמן מעט את הבצק עם כף שמן בערך, לכסות בניילון ולהתפיח כ- 45-50 דקות. ללוש מעט שוב ולהתפיח כ- 15 דקות נוספות.
• 3לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ- 2 ס"מ, לקרוץ עיגולים בגודל שרוצים, לקרוץ חור נוסף קטן במרכז ליצירת צורה של דונאטס, להניח בתבנית ריבועים קטנים של נייר אפייה ועליהם להניח את הדונאטס לפני הטיגון.
• 4להכין את כל הדונאטס בצורה הזו, לחמם שמן עמוק (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן), להתחיל לטגן את הדונאטס עם נייר האפייה ולאחר 2 שניות להוציא את הנייר בזהירות. לטגן משני הצדדים במשך כ- 2-3 דקות מכל צד.
• 5להוציא את הדונאטס לנייר סופג, להכין בקערה קטנה את הסוכר ולטבול בו את הדונאטס משני הצדדים בעודם חמים.
• 6הרי לכם דונאטס נפלאים מצופים סוכר לכבוד חנוכה.
• 7בתיאבון

לא משנה כמה נתלונן על חנוכה שזה חג משמין אבל אין על הדברים של חנוכה נכון כמו הדונאטס האלה מסכימים איתי ?

מתכונים לחנוכה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *