עוגת גבינה פירורים של פעם
נוסטלגיה
מתכון מאת סמדר חי
מוזמנים לקבוצה של סמדר – סודות המטבח של אמא https://www.facebook.com/groups/396020561461305/?ref=share
תבנית מלבנית בינונית
מרכיבים –
2 וחצי כוסות קמח לבן
1/2 כוס סוכר לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1 סוכר וניל
200 גרם חמאה
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
4 חלמונים
מלית הגבינה
500 מ"ל שמנת מתוקה 38% (2 מיכלים)
1/2 כוס סוכר
1 חבילה אינסטנט פודניג וניל
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
500 גרם גבינה לבנה 5%
ההכנה–
מחממים תנור ל -180 מעלות.
בקערה לערבב היטב את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק רך.
לתחתית – משמנים את תבנית העוגה ומהדקים בידיים
3/4 מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית.
לפירורים- משטחים את שאר הנותר של הבצק בתבנית
נפרדת (קטנה חד פעמית ) מרופדת בנייר אפייה
אופים את שתי התבניות עד להזהבה ומצננים
למלית עוגת הגבינה
במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר
כ-4 דקות מוסיפים את האינסטנט פודניג וניל,
שמנת חמוצה ואת הגבינה הלבנה מנמיכים את מהירות
המיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם גבינה יציב.
משטחים את הקרם גבינה בתבנית העוגה , מעל התחתית
האפוייה מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי
לקבלת פירורים. מפזרים את הפירורים מעל מלית הקרם גבינה ומעבירים למקרר ל- שעתיים
בהצלחה ❤