מתכון עוף לשבת – עוף צלוי ברוטב מזוגג סילאן ושומשום טעים פצצות

עוף ברוטב מטריף – מתכון מאת אילנית כרבי

המרכיבים

בערך 4 -6 מנות חלקי עוף כרעיים פולקע

3 בצלים

3 שיני שום

2,כפות סילאן

מעט כורכום,כמון,

מעט תבלין שווארמה

פטריות סלסלה

פלפל שחור גרוס

זיגוג-

סילאן

שומשום

פטרוזיליה

ההכנה

 

ננקה , נשטוף ונסנן איזה חלקי עוף שרוצים.
נטגן 3 בצלים חתוכים קטן ,

כשזה מזהיב נוסיף 6 שיני שום שלמות ושתי כפות סילאן ננמיך את האש ונבשל כרבע שעה .
נוסיף מעט כורכום, כמון ותבלין לשוארמה ,
נוסיף חבילה של פטריות שמפיניון חתוכים לפרוסות.
ונמשיך לבשל על אש נמוכה לעוד כעשר דקות.
נוסיף את העופות עם כוס וחצי מים רותחים עם כף מרק עוף,
נפזר פלפל שחור גרוס ונבשל על אש נמוכה עד שהעוף רך
( מידי פעם נשקה את העופות ברוטב)
כשהעוף כבר רך, לאחר כשעה בערך,

נזגג סילאן, שומשום לבן ושחור ופטרוזליה טריה ונכניס לכעשרים דקות לתנור ללא מכסה עד שהעוף משחים.

תקשיבו מעדן אמיתי!!!!!

תודה לאילנית כרבי על שיתוף המתכון המדהים

והטעים

מתכון עוף לשבת – עוף צלוי ברוטב מזוגג סילאן ושומשום טעים פצצות

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *