עוגת פרג מעלפת

עוגת פרג מעלפת רכה וטעימה לחובבי הפרג – מאת אורית חדידה

עוגת פרג ושוקולד
המרכיבים-
1/3 כוס חלב/מים
1/3 כוס יין מתוק ( של קידוש )/מים
100 גרם פרג ( מומלץ שניטחן במקום )
5 ביצים
קליפת לימון מגורדת
1 ורבע כוסות סוכר
1/2 כוס שמן
1 וחצי כוסות קמח
1. אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
לשוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה/פרווה
ההכנה-
את החלב והיין מחממים במיקרוגל במשך דקה וחצי, מערבבים ומוסיפים את הפרג וגרידת הלימון, מניחים בצד לקירור 10 דקות.
את החלמונים מקציפים עם 3/4 כוס סוכר עד שהתערובת תפוחה מעט והצהוב בצבע בהיר,
בהדרגה מוסיפים את השמן ואת תערובת הפרג, את הקמח, האפייה והמלח.
בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם שאר הסוכר
( 1/2 כוס )  לקצף יציב.
מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת הראשונה בהדרגה בתנועות קיפול עדינות
( לשמור על נפח ).
מעבירים את תערובת העוגה בתבנית 26 ,אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ- 50 דקות בערך ( בודקים עם קיסם שיצא יבש ).
מכינים את השוקולד:
מרתיחים את השמנת מתוקה
את השוקולד שוברים לקוביות ומניחים בקערה
שופכים את השמנת המתוקה החמה על השוקולד, מחכים 2 דקות מערבבים ושופכים מעל העוגה.
בהצלחה!!

עוגת פרג מעלפת

מתכונים לפורים

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *