במיוחד לט"ו השבט – פאי פיצוחים נדיר

שרה קבבצי

פאי פיצוחים אגוזים נדיר מאת שרה קבבצי
שחיתות עם כל ביס

המרכיבים

100 גרם חמאה/ מחמאה חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח (280 גרם)
1/2 כוס אבקת סוכר
1 ביצה

למילוי:

50 גרם חמאה/ מחמאה
150 גרם דבש
200 גרם תערובת אגוזים ממותקת
1/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס שמנת/ פרווה
400 גרם פיצוחים קלויים.

ההכנה
בקערה לערבל חמאה ואבקת סוכר,
להוסיף ביצה וקמח ללוש עד שהקמח מתגבש
להוציא את הבצק ולהכניס לשקית ניילון למקרר
לשעתיים.
לשמן תבנית פאי (26).
לרדד את הבצק על נייר אפייה לעיגול דק,
יותר גדול מהתבנית, כך יותר קל להניח את הבצק על התבנית בעזרת נייר האפייה. להצמיד את הבצק לדפנות ולהוציא את השאריות. (עם השאריות אפשר להכין עוד פאי קטן)
לחורר את התחתית עם מזלג ולהכניס למקפיא לרבע שעה.
לחמם תנור 160 מעלות ולהכניס את התבנית היישר מהמקפיא עד להזהבה.

אופן הכנת המלית:

להמיס בסיר את המחמאה, דבש, סוכר חום ואת תערובת האגוזים הממותקת, לערבב כל הזמן עד שהסוכר נמס.
להוסיף לאט את הקצפת ולערבב כל הזמן
לעוד 2 עד 3 דקות, להוסיף את הפיצוחים לסיר ולערבב היטב, למזוג את התערבת על הפאי ולהכניס אותו לתנור לעוד 10 דקות.
***כוס חד פעמית שתיה חמה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *