במיוחד לט"ו בשבט עוגיות קנטוצ'יני ביסקוטי

Ruthi Shmuel Ezra
קנטוצ'יני או ביסקוטי – עוגיות איטלקיות מרשימות מתאימות לט"ו בשבט ולחורף
שילוב תערובת פירות יבשים קצוצים יחד עם  אגוזים
המרכיבים – (ל-2 כיכרות, 50-60 עוגיות)
2 ביצים
3 חלמונים
1 כוס (200 גרם) סוכר (אפשר גם 150 גרם)
1 כפית תמצית וניל אמיתית
3-4 ליקר או רום
2-3 גרידת לימון
350 גרם קמח מנופה
1 כפית מידה אבקת אפייה
1/2 כפית מידה סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
150 גרם תערובת שקדים ואגוזים קצוצים גס
180 גרם חמוציות/צימוקים/תערובת פירות יבשים קצוצים
ההכנה-
בקערת המיקסר שמים את הביצים, החלמונים, הסוכר,
הליקר, גרידת הלימון והווניל ומקציפים (בעזרת מקצף בלון) עד שהביצים בהירות ותפוחות.
בקערה נפרדת מניחים את כל המרכיבים היבשים, למעט האגוזים ופירות יבשים,
ומערבבים. מנפים את התערובת היבשה לתוך קערת המיקסר
ומערבבים את המסה עד לאחידות בעזרת וו גיטרה.
מוסיפים את הפירות והאגוזים ומערבבים עד לאחידות.
בתבנית שטוחה ומרופדת בנייר אפייה
יש ליצור 2 כיכרות שוות בעזרת ידיים רטובות
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ-30-35 דקות.
בודקים שהכיכרות מוצקות אך לא יבשות.
מצננים את הכיכרות . כשהכיכרות קרות יש לפרוס לפרוסות דקות (עד 0.5 ס"מ) בעזרת סכין משוננת.
מניחים את הפרוסות בתבנית מרופדת בניר אפייה בסמיכות אחד לשני.
בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות מכניסים את התבניות עם העוגיות הפרוסות ומייבשים במשך 20-30 דקות עד שהן יבשות כמו ביסקויט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *