עוגת תמרים ופקאן רכה ועסיסית

עוגת תמרים פקאן
מאת – שחר שולמית
*כוס מידות אוניברסליות
מדליקים תנור על חום של 160 מעלות
המרכיבים-
חבילת תמרים בוואקום(400 גרם)
כוס ועוד 2 כפות קרם קוקוס/שמנת צמחית /מיץ
כוס שמן
3 ביצים גודל לארג'
1/2 כוס סוכר
אבקת אפיה
2 כוסות קמח
כוס אגוזי פקאן קצוצים
ההכנה-
שמים בסיר את התמרים עם קרם הקוקוס ועל להבה נמוכה מאחדים ביניהם
(להוציא את הפסולת של התמרים תוך כדי תהליך)
כשהמסה אחידה מוסיפים לה את השמן ומערבבים היטב
מקציפים את הביצים עם הסוכר מספר דקות לקצף בהיר ותפוח ומפסיקים את פעולת המיקסר
מוסיפים לקצף את אבקת האפיה והקמח ומערבבים עד לאיחוד
מוסיפים את מסת התמרים והפקאנים ומערבבים
(המסה סמיכה)
משמנים במחמאה רכה את התבנית ומפזרים סוכר
יוצקים את המסה לתבנית (או ל2 תבניות מאורכות חד פעמיות עם נייר אפיה) ומפלסים אותה
אופים כ50 דקות עד להזהבה (לבדוק עם קיסם)
בהצלחה?
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית
במיוחד לט"ו בשבט  פרווה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *