עוגת תפוחים נהדרת – טעימה וקלה

עוגת תפוחים נהדרת❤  מאת Ba Su
עוגת תפוחים טעימה וקלה.נהדרת?
המרכיבים-
2 וחצי כוסות קמח +אבקת אפיה ועוד 2 כפות
2 ביצים
כוס סוכר
175 גרם חמאה/מרגרינה
מילוי-
קילו תפוחים
3 כפות מיץ לימון
כף קינמון
150 גרם שקדים מולבנים
ההכנה –
בקערה מכינים בצק פריך-
2 וחצי כוסות קמח אבקת אפיה ועוד שתיי כפות קמח מנופה
להוסיף
2 ביצים שלמות
.כוס סוכר ,175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
ללוש היטב. אפשר ידני.
לעצב לכדור ולתת מנוחה במקרר מכוסה בנילון ניצמד.חצי שעה!!! חובה
שהבצק נח במקרר.
לשטוף ולקלף קילו תפוחים ולחתוך לקביות או צורה אחרת
.אחריי שקילפנו וחתכנו להניח בקערה את התפוחים לפזר 3 כפות של מיץ לימון .וכף קינמון ו150 גר שקדים מולבנים.או אגוזים טחונים
לערבב היטב.
לאחר חצי שעה לחלק את הבצק לשני כדורים.
לשמן תבנית 26.גם את הדפנות.
בעזרת היד או לרדד על נייר אפיה- ולשטח הבצק על כל התבנית ,
לפזר את התפוחים מעל לרדד את הבצק השני  ולסגור  למעלה עם הבצק
לאפות בתנור מחומם לפני הכנסת העוגה לתנור. 180 מעלות אפיה רגילה(.אצלי האפיה 40 דקות.)שהעוגה מוכנה להניח להיתקרר. .
ציפוי
150 גר אבקת סוכר 3 כפות מיץ לימון לערבב היטב,
אם זה דליל להוסיף אבקת סוכר אם זה סמיך להוסיף מיץ לימון לפי העין
למרוח על העוגה.?

עוגת תפוחים נהדרת – טעימה וקלה

6 תגובות

  1. שלום, אני משערת שהמתכון הועבר וגם נוסה על ידי המגישה.
    2 כוסות סוכר לכל עוגה, זה המון. זה יוצא כמו לחם. בכל פעם שלא הקשבתי לעצמי, ואפיתי עוגות לפי מתכון שנכתב בו שתי כוסות, התחרטטתי. זה לא רך, ולא אוורירי.
    הפעם אני שוב אנסה, אולי הפעם אני טועה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *