מתכון לקובה דלעת של סבתא

קובה דלעת ❤ / אריאלה גולדמן

▪︎ כוס מידה אוניברסלית
▪︎ כמות כ 25 יח ( תלוי בגודל הכדורים)

המרכיבים

בצל

כף סוכר חום

ענפי סלרי גבעולים

סלק

4 עגבניות

3 כפות רסק

דלעת

מלח,פלפל שחור פפריקה

תבלין מלח לימון

לקובה –

2 כוסות סולת

כוס ורבע מים ומלח

מלית-

בשר טחון

עלי סלרי

בצל

תבלינים מלח פלפל בהרט

ההכנה

☆ מתחילה בהכנת המרק:
– בסיר רחב ,עמוק מחממת 4 כפות שמן ומזהיבה בצל חתוך לקוביות קטנות, כף גדושה סוכר חום , 2 גבעולי סלרי פרוסים דק ורצועות גסות מ 1 יח סלק אדום קטן
– מוסיפה 4 עגבניות עסיסיות חתוכות לקוביות ו 3 כפות רסק עגבניות ומטגנת עד ריכוך
– מוסיפה 3-4 חתיכות דלעת יחד עם הקליפה ( כך הדלעת לא הופכת סמרטוטית בבישול)
– מתבלת במלח לפי הטעם, חצי כפית פלפל שחור גרוס, כף גדושה פפריקה ,כפית ועוד קצת תבלין מלח לימון ( לטעמי מלח לימון מעניק חמיצות נהדרת אבל בהחלט לפי טעמכן וניתן במקום חצי כוס מיץ לימון טרי סחוט )
– ︎ מוזגת כליטר וחצי מים ומבשלת 20 דקות
– מגביהה להבה ומוסיפה את הקובה אל הסיר ( חשוב להבה גבוהה) . מבשלת 10 דקות ואז עם כף מערבבת בעדינות מתחתית הסיר כלפי מעלה כדי לוודא שקובה לא נצמדו אל תחתית הסיר
– מנמיכה ללהבה בינונית ,מפזרת מעל חופן עלי סלרי ומבשלת 20 דקות ברתיחה עדינה .

☆ מעטפת –
– מערבבת עם כף 2 כוסות סולת עם כוס ורבע מים וחצי כפית מלח. ( כוס מידה אוניברסלית)
– מניחה בצד ל 5 דקות
– מכינה קערית עם מים ובמהלך הכידרור עובדת עם כפות ידיים רטובות.
– מעצבת כדור ,עושה בו חור וממלאה במלית. סוגרת לכדור חלק ומניחה במגש

☆ מלית ( ללא טיגון)
לערבב יחד:
250- 300 גר בשר צלעות טחון טרי עם השומן שלו- נתח מס' 2
חופן נדיב עלי סלרי קצוצים דק מאוד
בצל קצוץ דק מאוד
כף שמן
מלח,פלפל שחור גרוס
מי שאוהבת בהרט תוסיף חצי כפית

מתכון לקובה דלעת של סבתא

4 תגובות

  1. בישביל מה הסוכר? ??? אני במיטבח כבר 60 שנה מעולם לא הוספתי סוכר בהחלט מיותר.ראו זאת כערה בונה.מספיק אנשים סוכרתיים יש בעולם.לא צריך גם להרעיל את הילדים בסוכר מיותר.

    1. כף סוכר לכל הסיר זה ממש לא נורא,גם אני את הקובות החמוצות כמו סלק,דלעת או במיה לא הייתי מוסיפה סוכר,אך במקור שמים סוכר וכאן זה רק כף,ממש לא נורא.ואני אנטי סוכר מטבעי.
      אני נגד לשים בהרט בקובה חמוצה.זה לא מתאים בכלל,זה רק מקלקל.
      כמו כן לא מערבבים סלק ודלעת.יש קובה סלק ויש קובה דלעת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *