אוזני המן – טיפים להכנה ומתכון מעולה

פורים קרב ובא.
מצרפת לכם טיפים להכנת אוזני המן – מאת נאווה מלכה
תודה על הטיפים יקרה
אוזני המן פורים קרב ובא
1. בצק פריך לא לעבד מידי ולא לשחק הרבה
עם הבצק אחרת מאבד מהפריכות.
2. אחרי שהכנו בצק לעטוף בנילון נצמד ולשים במקרר
לצינון לפחות שעה אפילו יותר..
3 אחרי צינון לקמח מעט ניר אפיה ולרדד בין שני ניר אפיה
השיטה הזאת הכי טובה היא לא דורשת הרבה קימוח וזה שומר על פריכות..
4.מילוי חייב שיהיה סמיך לפרג תוסיפו פירורי ביסקויטים
כדי שהעיסה תהיה סמיכה.
שוקולד או ממרח תמרים לשים בשקית זילוף ולזלף ישירות לעיגול..עדיף שלא יהיה הממרח נוזלי אחרת זה מתפשט על העוגיה והיא נפתחת..
5. לא לרדד דק מידי כדי שתוכלו לסגור אותם..
6.מי שעדיין נפתחים באפיה יש אפשרות למרוח את השוליים בחלבון ביצה או מעט מים.
7.לא לסגור עם ידיים מקומחות זה מקשה על הסגירה.
8. תנור שחומם מראש 180 מעלות רבע שעה הצבע שלהם אמור להיות בהיר לא להזהיב אותם זה הסוד לפריכות העוגיה.
9.צינון מלא ולפזר אבקת סוכר..
יש לי שני מתכונים אחד עם ביצים בצק עשיר מאוד
והשני בלי ביצים.
שני המתכונים טובים
פורים שמח ..
המתכונים של נאווה –
2 אריזות חמאה גדולה ס"ה 400 גרם בטמפרטורת החדר/אפשר כל תחליף לפרווה.
כוס סוכר.
סוכר וניל
אבקת אפיה
חצי כוס שמן כוס מידה.
כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי..
3 חלמונים (צהוב)
גרידת לימון
קילו קמח
למילוי-
250 גרם פרג טחון.טחון
רבע כוס חלב..
כוס סוכר
50 גרם חמאה.
2 כפות דבש.
גרידת לימון.
צמוקים.
אגוזי מלך קצוצים.
פירורי ביסקויטים.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *