כדורי מרציפן בשוקולד

כדורי מרציפן ואגוזים בציפוי שוקולד-  מאת אורית לוי

 

המרכיבים-

קילו שקדים קלופים

2 וחצי כוסות סוכר

כוס וחצי מים

חצי לימון סחוט

אגוזי מלך לפי טעם

ושוקולד מריר מומס או מטומפרר.

ההכנה –

את השקדים נטחן היטב במעבד מזון.
בסיר נבשל 2 וחצי כוסות סוכר וכוס וחצי מים להביא לרתיחה להוסיף חצי לימון סחוט להנמיך את האש ולבשל עוד רבע שעה בערך להסמכה.
להוסיף את השקדים ולערבב על הגז עד שהעיסה נפרדת מהסיר והופכת לגוש.
להסיר מהאש ניתן להוסיף אגוזי מלך גרוסים לפי הטעם
לצנן היטב וליצור כדורים ולטבול בשוקולד מומס או מטומפרר

לקשט באגוזים גרוסים

כדורי מרציפן בשוקולד

ללא גלוטן

מתכונים לפורים

מתכונים לפסח

2 תגובות

  1. היי,
    נראה מתכון נהדר.
    האם אפשרי להחליף את הסוכר בממתיק ארתריטול
    מאחר ואני סכרתית ואם כן מהי הכמות הנדרשת של התחליף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *