מתכון לחומוס – פול בייתי כמו במסעדה

Meirav Dahan
חומוס פול ביתי מתכון מאת – מירב דהן 
לחומוס:
המרכיבים-
200 גרם גרגירי חומוס משרים במים למשך לילה שלם
1 בצל קטן
4-5 שיני שום
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית כמון
1 כפית מלח גס
3/4 טחינה גולמית
מיץ מלימון סחוט טרי
3 קוביות קרח
125 מ"ל שמן זית
לפול:
כוס פול מצרי שהושרה לילה קודם במים אני מעדיפה את הפול הקטן
2-3 שיני שום
כפית כמון
מלח לפי הטעם.
ההכנה –
שלבי הכנה לחומוס
אחרי שהשרנו את החומוס לילה שלם, שוטפים במים ומעבירים לסיר עם מים נקיים מוסיפים סודה בצל ומלח ומבשלים כשלוש שעות עד שמתרכך.
מסננים ומעבירים את הכל למעבד מזון או מטחנת בשר וטוחנים את החומוס,
בהדרגה מוסיפים את הטחינה לימון ומלח ושמן הזית טועמים ומתקנים תיבול.
מכינים את הפולים מבשלים על אש קטנה עד שהפולים מתרככים כשלוש שעות לפחות
להוסיף כפית כמון ומלח לפי הטעם לוקחים חלק מהפול המבושל ומרסקים לעיסה ואז מחזירים לסיר מערבבים טוב ….
מי שמתעצל אפשר שימורים של פול מוכן רק לחמם ולהגיש ?
בצלחת הגשה מסדרים את החומוס, מעליו את הפולים וניתן להוסיף
תוספות: ביצה קשה, בצל, פטרוזיליה / כוסברה קצוצה, וכמובן שמן זית וכמובן פיתותתתתת?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *