מכורים לקוקוס ? קבלו עוגת קוקוס שוקולד בטעם באונטי הכי מושלמת גם לפסח

הודיה אוזן

מכורים לקוקוס ? קבלו עוגת קוקוס שוקולד – הכי מושלמת גם לפסח

מאת – הודיה אוזן 

עוגת שוקולד קוקוס מתכון עפ"י קרין גורן
*כוס מידה אוניברסאל – חד"פ לשתיה החמה
המרכיבים-
לתחתית עוגת השוקולד-
כוס וחצי סוכר (אפשר כוס )
רבע כוס קקאו (40 גרם)
כוס ורבע קמח תופח (אפשר קמח של פסח תופח)
גביע שמנת חמוצה
חצי מיכל שמנת מתוקה ( 125 מ"ל)
3 ביצים
3/4 כוס שמן
לשכבת הקוקוס –
כוס וחצי חלב
3/4 כוס סוכר
50 גרם חמאה
3 וחצי כוסות קוקוס
לציפוי השוקולד-
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
100 גרם שוקולד מריר
תבנית עגולה 26 ס"מ
ההכנה-
מחממים תנור  -170 – 160 מעלות טורבו.
לתחתית עוגת שוקולד-
בקערה גדולה מערבבים סוכר קקאו קמח ואבקת אפייה.
מוסיפים את שאר מרכיבי תחתית השוקולד. מערבבים במטרפה  לבלילה חלקה.
משמנים תבנית ומשטחים בה את הבלילה. אופים ב160 מעלות בערך 45 דקות לעוגה קפיצית ויציבה למגע
(קיסם יוצא עם פירורים לחים)
מצננים מעט.
הכנת שכבת הקוקוס-
בסיר בינוני מחממים  על אש נמוכה חלב סוכר וחמאה.
מגבירים להבה ומרתיחים 10 שניות בלבד. מסירים מהאש ומערבבים פנימה קוקוס.
משטחים את תערובת הקוקוס החמה על תחתית השוקולד ומיישרים.
מצננים ומעבירים ל 4 שעות למקרר להתיצבות.
לציפוי השוקולד-
ממיסים במיקרו שמנת מתוקה ושוקולד וטורפים לקבלת קרם חלק.
מוזגים את הקרם החמים על העוגה הקרה
מקפיאים 10 דקות להתיצבות הציפוי. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך.
מגישים ושומרים במקרר.
*במידה ורוצים פרווה
מחליפים – חמאה במרגרינה
שמנת בשמנת פרווה או במים או מיץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *