עוף שלם ממולא באורז ועשבי תיבול עוף מאוד חגיגי ועשיר

עוף שלם ממולא באורז ועשבי תיבול עוף מאוד חגיגי ועשיר
לשולחן של חג הפסח
מאת יפה דודיאן
המרכיבים-
2 עופות קטנים או אחד גדול
כפית פפריקה
כפית כורכום
כפית אבקת שום
כף מרק בצל
כף דבש
מלח
פלפל שחור
שמן זית
תפוחי אדמה – קוביות גדולות
מילוי –
כוס אורז
מעט פפריקה
כוסברה או פטרוזליה ושמיר
מעט כמון,כורכום מלח ופלפל שחור
שמן
ההכנה –
לערבב את התבלינים עם מעט שמן ולמרוח את העוף.
לבשל כוס אורז ל -5 דקות עם כפית מלח לסנן ולשטוף קצת
לקצוץ כוסברה ושמיר מכל אחד קצת לתבל מלח פלפל שחור כמון כורכום לפי הטעם להוסיף קצת שמן לערבב.
למלא את העוף ולסגור עם קיסמיי שיניים. להניח בתוך תבנית עם מכסה לתנור. להוסיף חצי כוס מים .
לערבב תפוחי אדמה עם מעט שמן זית לפזר סביב. לאפות כחצי שעה 200 מעלות להנמיך את החום ל 170 ולאפות עוד שעה.
במידת הצורך להוסיף מים.

עוף שלם ממולא וחגיגי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *