עוגת גבינה בציפוי ג'לי ותותים

עוגת גבינה חגיגית וטעימה עם תותים וג'ילי

מאת נעמי שושן 

המרכיבים-

לבצק פריך

2 ביצים

כפית אבקת אפיה

1 כף קליפת לימון מגורד

200 גר' חמאה

1/2 כוס סוכר

כוס וחצי קמח/בפסח תחליפו בקמח ללא גלוטן או קמח תופח פסח

לתערובת הגבינה

5 ביצים

1 סוכר וניל

1/2 כוס סוכר

קליפת לימון מגורד

500 גרם גבינה לבנה

2 גביעים של  שמנת חמוצה

לציפוי-

חב' גלי' בטעם תות

20 תותים

ההכנה-

בצק פריך –
לערבב כל המצרכים לשטח בתבנית קפיצים 24 ולאפות 170 מעלות 20 דקות.

הגבינה-

להפריד 5 ביצים: את החלבונים להקציף  עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

בקערה נפרדת את החלמונים גבינה שמנת ולערבב עם החלבונים לקבלת תערובת אחידה.

לשפוך את כל הבלילה על הבצק פריך שנאפה ולאפות בחום של 180 מעלות רבע שעה ולאחר שמתחיל להזהיב להוריד ל- 150 מעלות. עוד שעה בערך.

להשאיר את העוגה בתנור כבוי שעה.

לפרוס תותים לפרוסות דקות ולסדר יפה על העוגה , לאחר מכן להכין את הגל'י עפ"י הוראות שעל הקופסא ולמזוג על העוגה בשכבה אחידה.

להכניס לקירור.

עוגת גבינה בציפוי ג'לי ותותים

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *