פאי פטריות טעים וקל

 

Iris chachkes

 

פאי פטריות טעים וקל להכנה

מאת – איריס צצקס

המרכיבים
לבצק

2 כוסות קמח

150 גר' חמאה קרה

1/2 כפית מלח,

1 ביצה

2 כפות שמנת מתוקה.

הכנת הבצק –
מעבדים בפולסים עד להיווצרות בצק פריך, משמנים תבנית פאי ומרדדים.
לאחר שהתבנית מצופה בבצק מכניסים למקרר, אין צורך באפייה עיוורת.
המילוי

2 קופסאות שימורי פטריות שטופות וסחוטות ממים,

1 בצל לבן גדול,

30 גר' חמאהאו מעט שמן קנולה,

2 שיני שום כתוש,

טימין ורוזמרין לפי הטעם (אפשר בלי),

מלח ופלפל לפי הטעם,

2 שמנת מתוקה,

3 ביצים

150 גר' גבינה צהובה מגורדת.
ההכנה –

מטגנים את הבצל ומניחים בצד עד לקירור מוחלט, מכניסים בקערה את כל שאר חומרי המילוי עם הבצל, מערבבים היטב ויוצקים מעל הבצק.
אופים 180 מעלות עד שרואים את שולי הבצק והמילוי אפויים היטב.
בתאבון

 

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *