סיר הדגים שלי לשבת

Tehila Yamin
דגים לכבוד שבת קודש שהכנתי בשישי מתכון מאמא שלי היקרה
 זה ממש קל ויוצא טעם גם עדן!
מאת –Tehila Yamin
דג אמנון מרוקאי לשבת
המרכיבים-
4  פילה אמנון גדולים מושרים בקערה עם לימון שעה
גמבה אדומה וכתומה חתוכות לרצועות
2 עגבניות רכות אדומות
ראש שום מקולף
פלפל ירוק 1 חריף
2 גזר לפרוסות
צרור כוסברה קצוץ בלי הגבעולים
אפשר גם פול או חומוס
תבלינים
פפריקה
כורכום
כמון
פלפל שחור
ההכנה –
שמים על הגז סיר סוטג׳ עם הרבה שמן  בתחתית, שמים את כל הירקות שרשמתי בלי הכוסברה
מטגנים היטב היטב,מוסיפים  2 כפות פפריקה מתוקה בשמן,חצי כפית כורכום,חצי כפית כמון,חצי כפית פלפל שחור,מעערבבים היטב היטב,ושמים 2 כוסות מים
מערבבים שהמים והשמן יתמזגו ושמים כפית מלח,
מחכים שיבעבע ואז מסדרים את הפילה אמנון עם העור כלפי הירקות,מנערים בעדינות את הסיר לצדדים כדי שהרוטב יכסה את הדגים ומבשלים רק 10 דקות
הסוד הוא לשים שעה על הפלאטה לפני הקידוש
ועם חלה וסלטים בצד פשוט ארוחה של מלך

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *