פלפלים ממולאים אפויים בתנור זה פצצה

אילנית כרבי
מתכון לפלפל ממולא בתנור- מאת אילנית כרבי
המרכיבים-
6-10 פלפלים
בצל
אריזה קטנה רסק
מעט כוסברה
פטרוזיליה
כוס אורז
כף מרק עוף
מלח
פלפל
אפשר 200 גרם בשר טחון או לעשות צמחוני
לסיר-
תפוח אדמה
3 עגבניות
שמן
5 שיני שום
כוסברה
קופסה רסק קטנה
פלפל לבן
מלח
מרק עוף
פפריקה
מיץ לימון
מעט כורכום
ההכנה –
לוקחת בצל גדול , חותכת לקוביות ומטגנת  בסיר רחב.
כשהבצל מזהיב נוסיף קופסא קטנה של רסק עגבניות, המון כוסברה ופטרוזליה נטגן .
ונוסיף כוס אורז גדולה (אפשר להוסיף כאן בשר טחון ), נוסיף 2 כוסות מים רותחים, כף מרק עוף ופלפל לבן ..נבשל עד שהאורז כמעט מוכן עד שכל המים נספגים בערך 10 דקות. ניתן להוסיף כמובן גם בשר טחון ..אצלי הם אוהבים את זה פרווה.
נמלא את הפלפלים במילוי המוכן.
נבשל בסיר שניתן להכניס לתנור או תבנית .
לוקחים  נייר אפיה ושמים בתחתית הסיר. מרפדים את התחתית בחתיכות דקות של תפוח אדמה פרוס לעיגולים, מעל 3 עגבניות פרוסות
ומעל נניח את הפלפלים כאשר נמלא כל פלפל באורז שהכנו . את האורז שנשאר אני מפזרת בין הפלפלים .
לוקחת קערה שמה שליש כוס שמן, 5 שיני שום, כוסברה, כוס וחצי מים רותחים או יותר, קופסא קטנה של רסק עגבניות, פלפל לבן, מרק עוף, פפריקה, פקק של מיץ לימון ומעט כורכום ..מערבבת הכל ושופכת בין הפלפלים ובתוך . מכניסה לתנור על טורבו לכשעה שעה וחצי( עם נייר כסף מעל) .
עד שהכל מוכן. ( חשוב לוודא שהתפחי אדמה למטה יתרככו ע" י מזלג) . בחמש דקות האחרונות להוציא את הנייר כסף ולתת לפלפלים לתפוס צבע קצת שרוף….טעים ברמות!!!!

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *