תבשיל שעועית ירוקה ברוטב

צילום – נורית רבו

תבשיל שעועית ירוקה ברוטב מתאים לתוספת ליד סיר של אורז לבן

מתכון מאת נורית רבו

 

הרוטב הבסיסי שהוא מתאים גם – לאפונה או שעועית לבנה או במיה.
המרכיבים-
בצל
שקית שעועית ירוקה קפואה/או צהובהאו אפונה
מלח
כליטר מים
כף פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
פלפל שחור
ההכנה –
בסיר מטגנים בצל קצוץ דק עם 4 כפות שמן
מוסיפים שקית שעועית ירוקה או
צהובה או לבנה ( סנפרוסט ) / אפונה עדינה
או אפונה וגזר
מבשלים עם חצי כף מלח ו ליטר מים חמים
ל – 20 דקות. מוסיפים כף פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות.
קורט פלפל שחור וממשיכים לבשל
20 דקות ולהגיש ליד אורז לבן אחד אחד
ממליצה על אורז יסמין .
לגבי הבישול הבמיה
מוסיפים עם בצל הקצוץ 3 שיני שום פרוס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *