פשטידת איטריות מהירה

צילום – שרה קבבצי
פשטידת איטריות מהירה
במיוחד לימי תשעה באב
צמחוני  טעים
המתכון מאת שרה קבבצי 
המרכיבים-
1 חבילת איטריות רחבות
250 גרם גבינה צהובה מגוררת
150 גרם גבינה בולגרית מגוררת
3 ביצים
3 כפות קמח
100 גרם חמאה
3 כוסות חלב
 ההכנה-
בסיר לטגן חמאה, להוסיף קמח ולערבב
עד שישחימו מעט, להוסיף את החלב ולערבב בלי הפסקה עד שיהיה סמיך מעט.
להוסיף מלח ופלפל שחור ולהניח בצד עד שהתערובת מתקררת.
כשהתערובת קרה להוסיף את הביצים ולערבב טוב טוב עד שהכל במרקם הומוגני.
לבשל את האטריות לפי הוראות היצרן.
לסנן ולשטוף אותן.
לשמן תבנית מספר 30 היטב או תבנית אחרת בסדר גודל דומה.
לשים חצי מכמות האיטריות בתחתית
מעל לשפוך חצי מכמות התערובת
ומעל לפזר את הגבינות (להשאיר קצת לפיזור למעלה)
את שאר האיטריות מסדרים מעל
ואת שאר התערובת לשפוך שכל האיטריות יהיו מכוסות.
אפשר לפזר עוד גבינה.
תנור מחומם ל 180 מעלות עד שהפשטידה מזהיבה יפה.
***אפשר להוסיף מעט אגוז מוסקט מגורר לתערובת.
***במידה והתערובת סמיכה מידיי להוסיף עוד קצת חלב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *