לאוהבי הפרג, מגולגלת פרג עוגייה הכי נימוחה שיש.
המתכון מאת – סיגלית עמגר
המרכיבים-
לבצק –
200 גרם חמאה /או תחליף מחמאה/מרגרינה/מזולה
3 כוסות קמח
3/4 כוס קמח שקדים (אם אין שימו חצי כוס קמח)
כפית אבקת אפייה
2 כפות גדושות א.סוכר /סוכר
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
המילוי פרג-
2 כוסות חלב/מים
כוס סוכר
60 גרם חמאה/מרגרינה
2 כוסות פרג טחון טרי
גרידת לימון שלם
2 כפות שקדים טחונים/אגוזים
ההכנה –
הבצק –
לקערת המיקסר נכניס את כל המרכיבים גלוש לבצק אחיד.
נכניס לקירור כמה שעות
נבשל את מצרכים המלית על האש כמה דקות עד שיסמיך.
נקרר היטב
נחלק בצק ל- 4
נרדד מלבן נמרח ממרח פרג ,נגלגל.
נאפה 30 דקות 180 מעלות
נפרוס ונפזר אבקת סוכר.
לאחסן בקופסה סגורה.