גביניות שמרים רכות ומשגעות

גביניות שמרים

כמו של הסבתא

מאת חני קונאשוילי

המרכיבים
לבצק:
500 גרם קמח
חצי כוס סוכר
1כף שמרים
1כוס חלב פושר
100 גרם חמאה רכה/חצי כוס שמן
***ממליצה על חמאה****
1 ביצה
ההכנה –

להכניס הכל ביחד למיקסר ללוש עד לאחידות הבצק. או ללוש בידיים.
להניח להתפחה לפחות שעה.
אפשר גם כמה שעות במקרר. אפילו רצוי.
שמתי ללילה.
לחלק ל2.
המילוי:
חבילת טוב טעם
1 גביע גבינת שמנת
מעט גרידת לימון
1סוכר וניל
1כף גדושה פודינג וניל
רבע כוס סוכר.
אפשר חופן צימוקים בהירים.
לערבב הכל ביחד.
רידדתי את הבצק
למרובע.
חתכתי ריבועים שווים
בכל ריבוע שמתי כפית וחצי מהמילוי.
סגרתי למעטפה.
למרוח ביצה מהולה במים.
לשים על נייר אפיה במרחק מעט כי הן תופחות. להתפיח 40 דקות.
לאפות ב180 מעלות להזהבה משהו כמו 25 דקות.
איך שהן יוצאות למרוח סירופ בנדיבות.
***סירופ קר מאפה חם***
לסירופ:
חצי כוס סוכר
כוס מים
כף מיץ לימון
להרתיח ולבשל לסירופ סמיך.
בהצלחה חני❤

צילום חני קונאשוילי

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *