הריבה של החג – ריבת חבושים

 

החג לא שלם בלעדיה- ריבת חבושים

מאת כרמלה כרמלה

המרכיבים

קילו חבושים/ 4 חבושים
4 כוסות סוכר
2 מקלות קינמון
או כפית שטוחה קינמון טחון
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי.
מעט ציפורן טחונה
1/8 כפית.
1/4 כפית הל טחון
4 תיונים.
ההכנה

לקלוף חבושים להכניס לסיר עמוק לשים מים רותחים שיכסו את החבושים, ולבשל כעשרים דקות על להבה גבוה.
לסנן את החבושים ולחתוך לרצועות, להכניס לסיר רחב שטוח וגדול (לא סוטאז') להוסיף 2 וחצי כוסות מים(מהסיר שהרתחנו את החבושים) להוסיף את הסוכר הקינמון ,הל הציפורן ,תיונים ולבשל על להבה בינונית כ-15 דקות, לאחר מכן להוסיף את מיץ לימון סחוט ,לבשל עוד כחצי שעה על להבה קטנה
עד לקבלת דבש סמיך.
בהצלחה!
לבשל בסיר ללא מכסה.
זהירות בזמן הבישול הריבה מייצרת קצף, על כן צריך סיר רחב ועמוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *