עוגת תפוחים הפוכה

חני קונאשוילי

עוגת תפוחים הפוכה

עוגה אהובה עליי במיוחד❤

המרכיבים

7 תפוחים

3/4 כוס סוכר

100 גר' חמאה

2 סוכר וניל

קינמון

בצק עלים

ההכנה
7 תפוחים לקלף להוציא עם כף את הגרעינים.
לחתוך לחצי וכל חצי  ל 2-3 חלקים אם התפוח גדול.
לשים במחבת רחבה סוכר.
לחמם היטב עד שהופך לקרמל.
להוסיף 100 גרם חמאה/ מחמאה.
כשהחמאה נמסה להוסיף 2 סוכר וניל ואת התפוחים.
לערבב היטב להנמיך מעט את האש ולבשל 10 דקות.
לשמן היטב תבנית עגולה 26 או 28.
****לא קפיצית מדגישה***
לסדר את התפוחים צמוד בחפיפה בצורה מעגלית.
להוסיף חצי כפית קינמון לקרמל שנשאר לערבב.
לשפוך מעל התפוחים את כל הקרמל.
למדוד לפי התבנית בצק עלים .
צריך את הקוטר של התבנית ועוד טיפה לשוליים.
לקחת את בצק העלים לחורר במזלג את כל הבצק.
לשים מעל התפוחים לסדר את הקצוות כלפי פנים.
לאפות ב170 מעלות כ 35 דקות.
אני אופה בטורבו.
מוציאים מהתנור ובזהירות הופכים על צלחת הגשה.
לא לחכות אם הקרמל מתקרר העוגה לא תצא מהתבנית.
**חסר רק כדור גלידת וניל**
**מומלץ לחממם לפני אכילה**
בהצלחה חני❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *