עוגת תופין דבש – טורט רכה ואוורירית

שרה קבבצי
עוגת תופין דבש. הקלאסה שבעוגות הדבש
כמו של הסבתות מפעם.
עוגה רכה ואוורירית
מאת – שרה קבבצי – הכינה לפי הספר של נירה שויאר
המרכיבים-
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס דבש
1/2 כוס שמן
1/4 כפית ציפורן
1 כפית שטוחה קינמון
קורט מלח
11/2 כוסות קמח מעורב עם כפית גדושה אבקת אפייה.
ההכנה- 
להקציף את החלבונים בקערה גדולה. כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר בשלוש ארבע פעמים ולהמשיך להקציף לקצף גמיש.
בקערה שניה להכניס: חלמונים, דבש, שמן, ציפורן, קינמון ומלח. לבחוש היטב לתערובת אחידה. להוסיף לקצף בתנועות עטיפה.
להוסיף את הקמח לתערובת שבקערה בפעמיים שלוש פעמים. כל פעם בתנועת קיפול עד שהקמח לא נראה.
אפייה בחום בינוני בערך שעה. העוגה מוכנה כאשר הקיסם יוצא נקי וצבע העוגה שחום.
את העוגה להוציא מהתבנית לאחר צינון של 15 דקות.
יש אפשרות לציפוי:
1 כוס אבקת סוכר
3 כפות מים חמים
1 כף מיץ לימון.
לערבב הכל ולצקת על העוגה האפויה.
*אפשר להוסיף: 1/2 כוס אגוזים קצוצים וחצי כוס צימוקים אל הקמח לפני שמוסיפים אותו לתערובת.
*תבנית מספר 26

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *