פיצה מרגריטה שילדים תמיד אוהבים

אילנה לוי
פיצה מרגריטה  שילדים תמיד אוהבים
מתכון מאת – אילנה לוי
המרכיבים-
1 ק"ג קמח מנופה
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים
 רבע כוס שמן זית ( לפי כוס מידה),
1 כף מלח
2.5 כוסות מים פושרים.
לרוטב –
שמן זית
בצל
4 שיני שום
4 עגבניות
3 אריזות קטנות של רסק
מלח
פלפל שחור
אורגנו
תבלין פיצה אם יש
אפשר בזיליקום
גבינה צהובה או מוצרלה
ההכנה –
בקערת המיקסר לעבד המרכיבים וללוש לבצק חלק ונעים לעבודה.(10 דקות)
למרוח מעט שמן מסביב לכל הבצק, לכסות בניילון גדול. לסגור היטב שלא יכנס לו אויר.
 להתפיח שעה, להוריד נפח ולהתפיח חצי שעה נוספת.
בנתיים נכין את הרוטב:
בסיר עם 4 כפות שמן זית לטגן בצל קצוץ עד הזהבה יפה. להוסיף 4 שיני שום קצוצות דק
ואחרי 20 שניות להוסיף 4 עגבניות מגורדות בפומפיה, להוסיף 3 קופסאות קטנות רסק עגבניות וחצי כוס מים.
לתבל בכפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, 1 כף אורגנו ו – 1 כף תבלין פיצה ( משדרג ממש את הפיצה. יש בכל חנות תבלינים).
לבשל את הרוטב על להבה נמוכה כעשרים דקות ולקרר.
לחלק את הבצק ל -4 חלקים שווים.
לרדד כל חלק על נייר אפיה,
אין צורך לקמח אלא רק את המערוך.
לרדד עד גודל תבנית התנור. להעביר את הנייר עם הבצק לתבנית התנור.
למרוח מרוטב העגבניות בערך 5 – 6 כפות ולפזר מלמעלה גבינה צהובה מגורדת וגבינת מוצרלה מגורדת.
לחמם את התנור ל – 230 מעלות ורק כשהתנור ממש חם להכניס את התבנית לשלב התחתון של התנור
וב – 10 דקות האחרונות של האפיה להוריד את התבנית לקרקעית התנור.
להוציא את התבנית כאשר הבצק בחלקו התחתון קיבל קצת צבע.
מהכמות הזאת יוצאות 4 תבניות של פיצה.
בהצלחה – אילנה לוי💐

פיצה מרגריטה שילדים תמיד אוהבים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *