מתכון לספינג' קל וטעים – הספינג' המושלם

נעמוני בקיש

מתכון לספינג' קל וטעים

מאת – נעמוני בקיש
המרכיבים-
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות גדושות סוכר
½ כוס מים פושרים
1 קילו קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1 כף מלח
½4 מים פושרים
רצוי 2 כפות אלכוהול
ההכנה:-
בקערה נשים 2 כפות שמרים יבשים, 2 כפות גדושות סוכר, חצי כוס מים פושרים.
נערבב היטב ואז נכסה את הקערה וניתן לזה לנוח כ-10 דקות.
נערבב עם כף ונוסיף את שאר הרכיבים (כולל המים). מתחילים ללוש את הכל לבצק אחיד משהו כמו 5 דקות.
נכסה ונניח להתפחה של 50 דקות עד שעה עם יד טיפה משומנת נוציא אוויר מכל הכיוונים ונניח לתפיחה נוספת משהו כמו רבע שעה – עשרים דקות.
נחמם שמן עמוק ונשים בתוכו חתיכת גזר לשמירת שמן נקי.
עם ידיים מעט רטובות נקרוץ עיגולים,
נעשה חור באמצע ונטגן עד להזהבה יפה משני הכיוונים על להבה בינונית.
חשוב להפוך רק פעם אחת,
נחכה עד להזהבה יפה מלמטה,
נהפוך ונטגן שוב להזהבה יפה מהצד השני.
נוציא למסננת ונעביר למגש עם נייר סופג. לצפות בסוכר.

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *