הנה מתכון קל וטעים –
מאת – ניצן כהן
בקר מוקפץ עם ירקות ברוטב טריאקי
המרכיבים-
חבילה ברוקולי טרי קטנה כחצי קילו
בצל
פלפל אדום
שום
פלפל חריף
350 גרם כתף בקר/סינטה/אנטריקוט/שייטל- חתוך רצועות דקות.
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה
רוטב סויה 3-4 כפות
טריאקי 4 כפות
פטריות
ההכנה –
מקפיצה פרחי ברוקולי במעט שמן זית (הגזע לקוביות והשארתי פרחים קטנים).
אחר כך כל הירקות להקפצה – בצל חתוך לפרוסות,פלפל אדום חתוך לקוביות,
שום קצוץ דק,מטגנת מעט שיתרככו,
הוספתי גם מעט פלפל צילי קצוץ-לא חובה למי שלא אוהב חריפות.
מוציאה לצד ומטגנת את הבשר –
מוסיפה רצועות קטנות של בקר (במקרה הזה השתמשתי בכתף). מתבלת לפני עם טריאקי פלפל שחור .
מוסיפה את הירקות עם הבשרואת הפטריות ומתבלת בתבלינים.
לאחר מכן הוספתי מעט מים, ונתתי לזה כמה דקות בישול.
מנה קלה,
לא שומנית,משביעה.