מאפי שמרים פטאייר – במילוי ירוקים בצק דקיק ופריך

מרים אהרון

מאפי שמרים משגעים המילוי ירוקים

מטריף

המתכון מאת – מרים אהרון

המרכיבים-

לבצק –

חצי קילו קמח

כף שמרים

כפית מלח

כף סוכר

3 כפות שמן זית

כ- כוס ורבע מים

המילוי-

עלי תרד חבילה גדולה

או 2 חבילות מנגולד

צרור בצלי ירוק קצוץ

זעתר טרי צרור

בצל גדול קצוץ

מיץ לימון

מעט כמון

פלפל שחור

מלח

כפית סומק

ההכנה –

ללוש את כל המרכיבים של הבצק במיקסר 10 דקות

מים מוסיפים בהדרגה כדי לקבל בצק גמיש ורך.

מתפיחים שעה.

מטגנים עלי תרד קצוצים עד שיורד הנפח.

מסננים טוב ומוסיפים שאר המרכיבים של המילוי.

 לחלק את הבצק לכדורים לפתוח ולמלא במילוי.לסגור כמו אוזני המן

כשהכל מוכן על ניר אפיה למרוח שמן זית ולאפות 180 מעלות עד שזהוב ושחום יפה.

מאפי שמרים פטאייר – במילוי ירוקים בצק דקיק ופריך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *