עוגת גבינה של הביוקר – עוגת גבינה מפנקת לשבת עם ציפוי אוכמניות וקצפת

ליטל אשואל
עוגת גבינה וריבת אוכמניות ביתית❤️
מתכון- ליטל אשואל
המרכיבים-
לתחתית:
1 חבילה ביסקוויטים טחונים דק מאד במעבד מזון
150 גרם חמאה מומסת
למלית:
500 גרם גבינת שמנת
מיכל אחד קטן גבינה לבנה של 250 מ"ל
100 מ"ל שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
רבע כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
5 ביצים בגודלL
לריבת אוכמניות:
1 שקית אוכמניות כחולות מהמקפיא בסופר
חצי כוס סוכר
1 כף מיץ לימון
2 כפיות קורנפלור
ההכנה-
~ מתחילים בהכנת התבנית. העוגה מתאימה לתבנית עגולה מתפרקת בקוטר 24, אך ניתן גם ב26 היא פשוט תצא נמוכה יותר. מניחים נייר אפייה בתחתית התבנית וגם בשוליים.
הכנת האוכמניות –
שמים את כל חומרי הריבה בסיר קטן ומביאים לרתיחה,
ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות כך שהאוכמניות חלקן נשארות שלמות וחלקן מתרככות ומתפרקות והתערובת מסמיכה.
עוטפים בניילון נצמד על גבי הריבה למניעת קרום ומעבירים למקרר עד ההרכבה.
~ מערבבים בקערה ביסקוויטים טחונים היטב עם חמאה ומרפדים בהם את תחתית התבנית. ניתן גם בשוליים אך לא חייב.
~ מערבבים בקערה את כל חומרי מלית הגבינה חוץ
מהביצים. טורפים בקערה נפרדת את הביצים ומערבבים אל תוך תערובת הגבינה בשתיים שלוש פעמים.
~ יוצקים את המלית על גבי תחתית הביסקוויטים ואופים ב170 מעלות למשך שעה. מכבים את התנור
ומקררים את העוגה היטב בתוכו.
~ יוצקים את ריבת האוכמניות על העוגה הקרה.
שתי אופציות:
1. משאירים כך
2. מקציפים שמנת מתוקה + כף  אינסטנט וניל ומורחים מעל.
מקררים לפחות 4 שעות לפני ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *