הסיר שלא תוכלו לעמוד בפניו – קציצות כמו מפרום זה גאוני

Adina Prinz

הקציצות מפרום הכי טעימות שיש

מתאים לכל יום לשבתות ולחגים

כי אין יותר טעים מסיר של קציצות

עם מלא ניחוחות של בית אמא

הסיר שלא תוכלו לעמוד בפניו – קציצות כמו מפרום זה גאוני

קציצות מפרום  ע"פי מתכון של מלי מאירוב

הכינה – Adina Prinz

המרכיבים-

חצי קילו בשר טחון

חצי צרור פטרוזיליה

בצל מגורד

כף רסק עגבניות

חצי כפית אריסה

2 כפות פירורי לחם/קמח מצה

3 כפות מי סודה

חצי כפית פלפל שחור

מלח

פפריקה

בהרט

רוטב-

3 תפוחי אדמה

2 בצלים

כפית כורכום

כפית פפריקה

כף רסק

צ'ילי גרוס

מלח

כפית סוכר /סילאן

פטרוזיליה/סלרי פרוס

ההכנה –

בקערה נערבב בשר טחון  עם כל המרכיבים והתבלינים נלוש היטב.

נכין קערה עם קמח וקערה עם 2 ביצים וכפית רסק עגבניות..

נכין קציצות עגולות ונטבול בקמח ואז בביצים

נטגן. משני הצדדים טיגון קל.

נחתוך 3 תפוחי אדמה לקוביות ונטגן קלות

בסיר שטוח ורחב לטגן 2 בצלים , להוסיף תבלינים וירק.

לערבב ולהוסיף את הקציצות והתפוחי אדמה ומים חמים עד לגובה הקציצות.

לבשל 45 דקות אש נמוכה.

 

2 תגובות

  1. תודה על החומר הנפלא .חמותי העתיקה והנהדרת והיריקות הבשלנית הנפלאה שמתגעגעת אליה ,תמיד בשלה. קציצות בשר קטנות עגולות רכות ללא קמח וביצים . זה היה טעים בלי כל הקונצים הנל. . אשמח לדעת מהי הפונקציה של הביצה והקמח או של פרורי המצה . מילא כשלא היה אוכל היה צנע ,זה היה מגדיל את נפח הקציצה , אולם היום הנל מיותרים . אשמח לדעת למה. הצורך בנל ? תודה רבה אוהבת את המתכונים ומנסה אותם .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *