המבורגר בלחמניה והכל תוצרת בית מתכון משולב גם לחמניות וגם המבורגר

אתי ציפורה

המתכון מאת – אתי ציפורה

המרכיבים-

לחמניות המבורגר-
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
שתי כפות שמן
1 ביצה
1 כוס מים
חלמון ביצה (להברשת הלחמניות)
שומשום (לא חובה)
ההכנה – לחמניות המבורגר
ללוש כחמש דקות במיקסר, להתפיח שעה בקערה מעט משומנת וגם לשמן מעט את הבצק .
ואז להוריד נפח ולהכין לחמניות עגולות יפות .
ולסדר על תבנית עם נייר אפייה להתפחה של ארבעים דקות בערך (בקיץ אפשר פחות זמן כמובן).
מהכמות בצק יוצאות בין 5-6 לחמניות.
המרכיבים -ל המבורגר:
חצי קילו בשר טחון עם בתוספת שומן (חייבים שומן בכמות מספקת )
מלח
פלפל שחור
שליש כוס סודה בשביל אווריריות אבל לא חובה (לא היה לי ויצא מעולה גם ככה).
ההכנה –
לערבב את העיסה אבל לא יותר מידי רק כדי שהתבלינים יהיו מעורבבים היטב.
ליצור קציצות בגודל המבורגר ולתת להן לנוח במקרר לפחות חצי שעה.
לאחר מכן לטגן על פלנצ'ה או מחבת פסים עם מעט שמן כי הבשר גם ככה שמן.
מחצי קילו יוצאות 4-5  קציצות.
אני הוספתי גם בצל מטוגן ופטריות טריות מטוגנות מעל הקציצות כמובן מי שאוהב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *