הסיר הזה הוא הצגה ! צלי בקר 5 נדיר ביופיו ובטעמו התבשיל לשבת

נועה אלוני

הסיר הזה הוא הצגה!!
בשר צלי מס 5 עם תפוא ופטריות
נדיר ביופיו וטעמו!!
מתכון של סיון אוחיון אברגיל

הכינה נועה אלוני

 

המרכיבים-

נתח צלי כתף 5 2 קילו

חבילה תפוחי אדמה קטנים  (לבשל מעט במים רותחים)

3 חבילות פטריות

3 בצלים חתוכים רצועות

6 שיני שום

1/3 כוס יין אדום

3 כפות סילאאן

מלח

פלפל

פלפל אנגלי

עלי סלרי

פפריקה

כמון

כורכום

רוטב צלי

כף מרק בצל

ההכנה –

סוגרים את נתח הבשר בצריבה בסיר גדול אחר כך מוסיפים בצל ותבלינים פלפל אנגלי ועלה דפנה מלח פלפל ומים.

ומבשלים שעתיים וחצי עד לריכוך. לסנן את הציר ולשמור בצד.

אפשר גם בסיר לחץ שעה שעה וחצי .מוציאים את הנתח ומקררים.

לאחר קירור פורסים.

הרוטב-

בסיר רחב אפשר רוסטר מלבני

מטגנים בצלים ומוסיפים פטריות ושום.

אחר כך כך מרק בצל

חצי שקית ורטב צלי ,מלח פלפל,כורכום קצת

פפריקה מתוקה ומעט כמון

פלפל אנגלי גרגירים

עלי דפנה 1-2

מעט אגוז מוסקט מגורד

מוסיפים את הבקר במרכז ומזלפים סילאן ויין.מסדרים תפוחי אדמה מסביב. מוסיפים את הציר של הצלי שיכסה את תפוחי האדמה.

לבשל על אש נמוכה שעה ואחר כך להעביר לתנור עם מכסה 100 מעלות עד שהבשר רך.

להסיר מכסה לכמה דקות לפני ההגשה.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *