מאפה שבלולי שמרים עם הגבינות שנשארו במקרר

דליה מחודש
הכי טעים שיש –
שבלולים מלוחים עם גבינה בולגרית וגבינה צהובה
נשארו הרבה גבינות במקרר
אז נכין בצק שמרם ונמלא שבלולים רכים וטעימים בטירוף
המרכיבים-
לבצק
3 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
¼ כוס שמן
1 כפית מלח מחוקה
1/4 1 כוס מים
למילוי-
½ 1 קופסה קוטג'
100 גרם גבינה מלוחה
½ כוס גבינה צהובה מגורדת
4 כפות שמן זית
2 כפות זעתר
ההכנה-
נכניס למיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים ונעבד לבצק חלק 10 דקות.לישה איטית.
לאחר הלישה להניח את הבצק לתפיחה למשך 45 דקות או עד שהבצק 
מכפיל את ניפחו(זה מאוד תלוי בטמפרטורה שיש לכם בחדר).
לאחר התפיחה חלקו את הבצק לשני חלקים ורדדו כל חלק בניפרד לעלה בעובי של 5 מילימטר. (הגודל הממוצע של כל עלה 30 על 45 סנטימטר).
על כל עלה, יש למרוח ½ מכמות שמן הזית, ½ מכמות הקוטג, ½ מכמות הגבינה הצהובה, וחצי מכמות הגבינה המלוחה וכף זעתר.
חשוב מאוד לנקז את הנוזלים מהקוטג. ככל שיהיו פחות נוזלים ככה תישמר צורת השבלול.
מכל עלה ליצור גליל ולחתוך ממנו רצועות ברוחב של 5 סנטימטר.
את הרצועות שפרסתם יש להניח על נייר אפיה במרווחים גדולים כאשר החלק הפתוח מונח כלפי מעלה.
בעזרת הידיים פתחו מעט את היחידות עד שמתקבלת צורה עגולה,
על הצורה שיצרתם פזרו מעט שבבי גבינה צהובה (6-8 פירורים בכדי ליצור מרקם קריספי).
קחו בחשבון השבלול מכפיל את השטח שהוא תופס בתבנית האפיה.
הכניסו את שבלולי השמרים לתנור למשך 40 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
יש גם אפשרות לשים רוטב פיצה ולהוסיף גבינה צהובה מגורדת יוצא כמו פיצות אישיות בשבלול לגלגל ולחתוך
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *