הקציצות מפרום הכי טעימות שיש
מתאים לכל יום לשבתות ולחגים
כי אין יותר טעים מסיר של קציצות
עם מלא ניחוחות של בית אמא
הסיר שלא תוכלו לעמוד בפניו – קציצות כמו מפרום זה גאוני
קציצות מפרום ע"פי מתכון של מלי מאירוב
הכינה – Adina Prinz
המרכיבים-
חצי קילו בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה
בצל מגורד
כף רסק עגבניות
חצי כפית אריסה
2 כפות פירורי לחם/קמח מצה
3 כפות מי סודה
חצי כפית פלפל שחור
מלח
פפריקה
בהרט
רוטב-
3 תפוחי אדמה
2 בצלים
כפית כורכום
כפית פפריקה
כף רסק
צ'ילי גרוס
מלח
כפית סוכר /סילאן
פטרוזיליה/סלרי פרוס
ההכנה –
בקערה נערבב בשר טחון עם כל המרכיבים והתבלינים נלוש היטב.
נכין קערה עם קמח וקערה עם 2 ביצים וכפית רסק עגבניות..
נכין קציצות עגולות ונטבול בקמח ואז בביצים
נטגן. משני הצדדים טיגון קל.
נחתוך 3 תפוחי אדמה לקוביות ונטגן קלות
בסיר שטוח ורחב לטגן 2 בצלים , להוסיף תבלינים וירק.
לערבב ולהוסיף את הקציצות והתפוחי אדמה ומים חמים עד לגובה הקציצות.
לבשל 45 דקות אש נמוכה.
2 תגובות
תודה על החומר הנפלא .חמותי העתיקה והנהדרת והיריקות הבשלנית הנפלאה שמתגעגעת אליה ,תמיד בשלה. קציצות בשר קטנות עגולות רכות ללא קמח וביצים . זה היה טעים בלי כל הקונצים הנל. . אשמח לדעת מהי הפונקציה של הביצה והקמח או של פרורי המצה . מילא כשלא היה אוכל היה צנע ,זה היה מגדיל את נפח הקציצה , אולם היום הנל מיותרים . אשמח לדעת למה. הצורך בנל ? תודה רבה אוהבת את המתכונים ומנסה אותם .
הביצה מחזיקה את הקציצה שלא תתפרק