עוגת סולת טורקית מבית אמא
מאת יעל אבוטבול
כוס חד"פ לשתיה חמה.
המרכיבים –
2 כוסות סולת
1 כוס סוכר
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
3/4 כוס מים
חצי לימון סחוט
3/4 כוס קמח
ההכנה –
ללוש הכל יחד חוץ מהקמח לבצק לא קשה ולא דליל, להוסיף תוך כדי לישה 3/4 כוס קמח עד לקבלת בצק דביק מעט.
להניח 5 דקות למנוחה. לשטח על תבנית משומנת, לחתוך חריצים ולהניח שקד או אגוז על כל פרוסה.
לאפות במצב טורבו 170 מעלות כחצי שעה.
סירופ סוכר –
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
חצי לימון סחוט.
לבשל על להבה עד שמסמיך מעט ולקרר. כשהעוגה מוכנה, לחרוץ שוב את החריצים ולשפוך מעל את הסירופ עד לספיגה מלאה. לשמור במקרר.
2 תגובות
בלי ביצים?
בלי