עוגת סולת טורקית מבית אמא

Yael abutbul

עוגת סולת טורקית מבית אמא

מאת יעל אבוטבול

כוס חד"פ לשתיה חמה.

המרכיבים

2 כוסות סולת

1 כוס סוכר

2 אבקת אפיה

2 סוכר וניל

3/4 כוס מים

חצי לימון סחוט

3/4 כוס קמח

ההכנה

ללוש הכל יחד חוץ מהקמח לבצק לא קשה ולא דליל, להוסיף תוך כדי לישה 3/4 כוס קמח עד לקבלת בצק דביק מעט.

להניח 5 דקות למנוחה. לשטח על תבנית משומנת, לחתוך חריצים ולהניח שקד או אגוז על כל פרוסה.

לאפות במצב טורבו 170 מעלות כחצי שעה.

סירופ סוכר –

2 כוסות סוכר

2 כוסות מים

חצי לימון סחוט.

לבשל על להבה עד שמסמיך מעט ולקרר. כשהעוגה מוכנה, לחרוץ שוב את החריצים ולשפוך מעל את הסירופ עד לספיגה מלאה. לשמור במקרר.

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *