סברינה של פעם – עוגה טעימה בטירוף

דנה ברכה
איזה סברינה עוגה טעימה בטירוף
עוגת סברינה
מאת –  דנה ברכה
המרכיבים-
5 ביצים
חצי כוס סוכר
כף שמן
2 כפות גדושות סולת
3 כפות קמח תופח
לרוטב –
כוס וחצי סוכר
רום
וניל
2 כוסות מים
קצפת –
שמנת להקצפה
חצי שקית אינסטנט
רבע כוס חלב
דובדבן מסוכר לקישוט
ההכנה –
להפריד 5 ביצים בערה לשים חלבונים עם חצי כוס סוכר ולהקציף עד לקצף לבן ואחיד.
בקערה אחרת לשים 5 חלמונים וכף שמן ושתי כפות גדושות ומלאות סולת ולערבב.
להוסיף את הקערה שערבבנו עם החלמונים לקערה של החלבונים ולערבב בצורת עטיפה עם מרית.
לאחר מכן להוסיף 3 כפות קמח תופח לערבב בשלוש פעימות עד שהקמח נטמע בתוך הבלילה.
לחמם תנור 180 מעלות ..
לשמן תבנית מרובעת בינונית 20/20 או בפיירקס קטנה.
לשים את הבלילה בתבנית לשים בתנור כ 25 דקות לנעוץ קיסם לראות שהעוגה נקיה .
סירופ..
נשים בסיר קטן שתי כוסות מים.
אחד וחצי כוס סוכר.
חצי בקבוק קטן רום
אחד כף תמצית וניל.
ולערבב את הסירופ עד שהסוכר והכל נמס .
ולצקת עם מצקת את הסירופ על העוגה החמה
לאט בכל המקומות בעוגה להרטבה מלאה וספיגה של הסירופ בעוגה .
כשהעוגה מתקררת נכין קרם .
קרם…
1 שמנת ל הקצפה 6 כפות פודינג וניל.
קצת חלב שמתי.
מערבלת במיקסר יוצרת קרם .
מורחת על העוגה שכבה דקה קרם.
חותחת לרבועים לאורך ולרוחב .
ובאמצע כל ריבוע מזלפת פרח .
ושמה חצי דודבן מסוכר במרכז הפרח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *