מתכון לגפילטע פיש לחג

סנדרה בתיה גולדברג

גפילטע פיש לחג

המרכיבים

קילו פילה דג קרפיון או מרלוזה

בצל גדול

כפית מלח

כפית סוכר

כפית פלפל שחור

2 ביצים

חצי כוס קמח מצה

ההכנה

טוחנים דג עם בצל גדול

מוסיפים ביצה מלח פלפל, סוכר וקמח מצה.

מרתיחים בסיר בצל פרוס ,גזר פרוס

מעט מהקליפות של הבצל – זה נותן צבע.

מלח פלפל שחור

כפית סוכר

כאשר המים רותחים.
יוצרים כדורים.
ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.

לאחר הקירור מוציאים לצלחת הגשה גדולה עם גזר למעלה. שמים במקרר.
אוכלים קר עם חזרת.
מתכון של אבא שלי ז"ל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *