עוגת גבינה עם שוקולד לבן ופירורים מתעלפים עליה

סבתא שרה מנסה וממליצה

 

עוגת השבת , עוגת החג שלנו

עוגת גבינה עם שוקולד לבן ופירורים (במקור היא נעשית בתבנית עגולה )

העוגה עצמה טעימה וממכרת

הילדים והמבוגרים כאחד מתעלפים עליה

 

לתבנית של 24 ס"מ:
המרכיבים-
לתחתית:
200 גרם פירורי עוגיות חמאה/פתי בר
70 גרם חמאה מומסת
לגנאש שוקולד לבן:
125 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
למלית גבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת מסקרפונה
גרגרים מ-1/2 מקל וניל/כפית ת. וניל
100 גרם סוכר
6 ביצים
לציפוי:
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ
חצי שמנת מתוקה
ההכנה –
מכינים את התחתית:
מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפיה. מקפיאים עד השימוש.
מכינים גנאש שוקולד לבן:
מחממים את השמנת בסיר מעל להבה בינונית. מביאים לסף רתיחה,
מכבים את האש ושופכים את השמנת לקערה עם השוקולד הלבן. מניחים ל-5 דקות. מערבבים עד שהשוקולד נמס.
 מכינים את מלית הגבינה:
בעזרת מטרפה ידנית (או במיקסר, במהירות נמוכה) מערבבים גבינות,
וניל, סוכר וביצים. מוסיפים את הגנאש (בעודו חם) ומערבבים למסה חלקה ואחידה.
יוצקים את המלית על התחתית הקפואה.
מחממים תנור ל-150 מעלות.
 מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה מים רותחים, מכניסים את העוגה ואופים חצי שעה.
מורידים את חום התנור ל-110 מעלות ואופים שעה נוספת.
העוגה מוכנה כשהיא עדיין רוטטת במרכזה. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל-24 שעות.
הציפוי – לא חובה  אחרי 12 שעות קירור מכינים ציפוי:
מחממים את השמנת בסיר מעל להבה בינונית. מביאים לסף רתיחה, מכבים את האש ושופכים את השמנת לקערה עם השוקולד הלבן.
מניחים ל-5 דקות. מערבבים עד שהשוקולד נמס.
יוצקים על העוגה הקרה. מחזירים למקרר ל-12 שעות לפחות. מחלצים מהתבנית בעזרת סכין חדה טבולה במים רותחים ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *