זהו מאפה פילו הכי טעים שהכנתי
הכינה – סיגלית עמגר
מילפיי טורקי
המרכיבים-
בצק פילו
100 גר' חמאה מומסת
לקרם-
3 כוסות חלב
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
שקית סוכר וניל
2 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
קורט מלח
40 גר' חמאה
ההכנה –
מבשלים את כל מרכיבים הקרם (חוץ מהחמאה אותה מוסיפים בסוף), על אש נמוכה עד שמסמיך.
מורחים 5 עלי פילו בתבנית שמים שכבה מהקרם ושוב עוד 5 עלים עם חמאה.
ושוב קרם ועוד 5 עלים.
חותכים לריבועים לפני האפייה
מברישים שוב בחמאה למעלה.
מכניסים לתנור 170 מעלות עד שמשחים
להגיש עם אבקת סוכר למעלה
5 תגובות
שתי שאלות-
האם להוסיף לקרם 100 גרם חמאה או 40?
האם לבשל את הביצים מלכתחילה על הגז? פשוט שנשמע שזה יהפוך לחביתה..
מבשלים על אש נמוכה ובוחשים כל הזמן כמו דייסה .
לקרם 40 גר' חמאה
100 גר זה למרוח את העלים
איך שומרים את העוגה ?
במקרר
האם בישול הביצים יחד על האש לא יהפוך לחביתה